Το Πλωμάρι συνδυάζει την ηρεμία των διακοπών και τη ζωντάνια της αναψυχής. Η φιλοξενία στη νησιώτικη αυτή γωνιά της Ελλάδας, αποτελεί δεδομένο της καθημερινής ζωής των κατοίκων του. Εδώ θα βρείτε παραλιακές ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία με παραδοσιακά παρασκευάσματα και κέντρα διασκέδασης με σύγχρονη και ζωντανή νησιώτική μουσική. Εδώ όμως θα βρείτε και πολλές ποτοποιίες με μεγάλη παράδοση στη παραγωγή ούζου. Τα ούζα του Πλωμαρίου είναι πασίγνωστα και εξαιρετικά, γι' αυτό πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε.

Παραλία Αγίου Ισιδώρου

Το Πλωμάρι φημίζεται για τις όμορφες και καθαρές παραλίες του. Η παραλία του Αγίου Ισιδώρου, με το μοναδικό βότσαλο, μία από τις μεγαλύτερες και καθαρότερες παραλίες της Λέσβου με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και υπηρεσίες για τους λουόμενους, βρίσκεται 2 λεπτά με τα πόδια από το elia village. Έχει ψηφιστεί σε δημοσκόπηση στο διαδίκτυο ως έβδομη καλύτερη παραλία στην Ελλάδα.

Αξιοθέατα

Ο Μητροπολιτικός ναός του Πλωμαρίου, που είναι τρίκλιτη βασιλική αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου Νικολάου (1847). Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην ανατολική είσοδο της κωμόπολης. Το τέμπλο της είναι καμωμένο από λευκό μάρμαρο, σύμφωνα με σχέδιο του βυζαντινολόγου Ορλάνδου. Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο υψηλότερο σημείο του Πλωμαρίου. Ωραιότατο είναι επίσης και το παρεκκλήσι της Αγίας Μαγδαληνής που η οροφή του είναι εμπνευσμένη από τους περίκεντρους, σταυροειδείς ναούς του Βυζαντίου. Το κτίριο του Γυμνασίου Πλωμαρίου , η οικία Χατζηδημητρίου, οι παλιές βρύσες, ο υπεραιωνόβιος πλάτανος που λέγεται ότι φυτεύτηκε το 1813 στην παλιά συνοικία της πόλης με τ' αρχοντικά. Το αναπαλαιωμένο σαπωνοποιείο του Ι. Πούλια , ένα κτίριο με αξιόλογη αρχιτεκτονική σημασία που σήμερα λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πλωμαρίου. Διαθέτει αίθουσα συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων χωρητικότητας 250 ατόμων, φουαγιέ, ξενώνες, εντευκτήριο και μία μοναδική μόνιμη έκθεση για τον τρόπο παραγωγής του σαπουνιού και την τοπική ιστορία. Εδώ λειτουργεί και η έκθεση για το Εμπορικό Βιομηχανικό και Ναυτικό Πλωμάρι των αρχών του αιώνα. Το λαογραφικό και εκκλησιαστικό μουσείο, όπου εκτίθενται τοπικές φορεσιές, νομίσματα, εκκλησιαστικά κειμήλια, οικιακά σκεύη κ.ά, η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο του Ούζου στις εγκαταστάσεις της ουζοποϊίας Βαρβαγιάννη.

 

 

 

Κατασκευή ιστοσελίδων  Κατασκευή ιστοσελίδων Afternet
Elia Village
Άγιος Ισίδωρος, Πλωμάρι Λέσβου T.K. 81200
Τηλ. 210 2431050,22520 31090 | Κιν. 6976998844 | Email info@elia-village.com | Website www.elia-village.com